Over ons

Wij bieden onze klanten met oog voor interieur een kwalitatief, comfortabele en warme woonomgeving, met een excellent keur aan ambachtelijke houten vloeren voor een ideaal woonconfort…

maandag 12 december 2011

Maak uw Houten Vloeren winterproof

De knusse wintermaanden zijn in aantocht. Ook thuis is het gezellig tijdens de donkere wintermaanden, met een beker warme chocolademelk op de bank eindelijk eens een boek uitlezen. Of gezellig met vrienden aan de grote eettafel, terwijl het buiten stormt.  Helaas kunnen droge vrieskou en natte schoenen effect hebben op houten vloeren. Dat kan simpelweg worden voorkomen. Wij hebben drie gouden tips op een rij gezet, zodat houten vloeren mooi blijven, ook tijdens de koude gure wintermaanden.

1. Zet uw houten vloer in de onderhoudsolie
Zet voor de winter uw houten vloer in de onderhoudsolie (naturel of wit). Hiermee wordt de vloer verzadigd en geeft de vloer een goede beschermlaag tegen vuil. Krassen en vlekken worden bovendien weer onzichtbaar. Gebruik de juiste onderhoudsolie . Wij geven u graag advies.

2. Zorg voor regelmatig onderhoud
Een houten vloer heeft de uiste verzorging en bescherming nodig. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van de vloer. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen. Gebruik een deurmat van goede kwaliteit. Ook bij ons verkrijgbaar. Vuil is de voornaamste reden van slijtage op houten vloeren. Door een mat buiten en binnen te leggen, wort er voorkomen dat vuil en zand krassen gaan vertonen in de oppervlakte van het hout. Onderhoud de houten vloer maandelijks met bijvoorbeeld een parketreiniger/zeep.

3. Hou de luchtvochtigheid in uw kamer op peil
Een goede luchtvochtigheid in de woning is van essentieel belang voor de levensduur van uw houten vloer. De ideale luchtvochtigheid in huis varieert van 50 tot 65 procent. Bij een lagere luchtvochtigheid, veelal in de wintermaanden kan het hout gaan krimpen. Door een goede luchtvochtigheid te hanteren wordt de levensduur van uw houten vloer aanzienlijk vergroot. De fraai vormgegeven luchtbevochtigers Fred en Oskar zijn zeer geschikt om de optimale luchtvochtigheid te krijgen en te behouden in uw woning.

De onderhoudsproducten en luchtbevochtigers zijn verkrijgbaar in onze winkel , maar u kunt ze ook online bestellen op www.houtenvloerenpaleis.nl en ga naar SHOP. klik op de foto en u kunt bestellen.webshop.houtenvloerenpaleis.nl.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten