Over ons

Wij bieden onze klanten met oog voor interieur een kwalitatief, comfortabele en warme woonomgeving, met een excellent keur aan ambachtelijke houten vloeren voor een ideaal woonconfort…

woensdag 24 augustus 2011

Luchtvochtigheid belangrijk voor mens, dier en hout!


De juiste relatieve luchtvochtigheidsgraad : Goed voor u en voor uw houten vloer!
U heeft waarschijnlijk onlangs een weerman of -vrouw horen uitleggen wat relatieve luchtvochtigheid is.  Relatieve luchtvochtigheid is afhankelijk van de temperatuur van de buitenlucht. Warme lucht kan meer vocht bevatten dan koude lucht. Als warme lucht opstijgt en afkoelt, dan komt het "te veel" aan vocht naar beneden in de vorm van neerslag.
In de zomer kan de warme buitenlucht relatief veel vocht bevatten, in de winter veel minder. In de winter bevat de buitenlucht dus relatief weinig vocht. Deze relatief droge lucht wordt binnenshuis nog eens opgewarmd tot 20 graden Celsius of hoger. Deze opgewarmde buitenlucht wordt binnenshuis relatief nog droger. Zonder tegenmaatregelen daalt dus de relatieve luchtvochtigheid in huis.
Het verschil in relatieve luchtvochtigheid is van invloed op het volume van uw parket. Hout reageert op schommelingen in de relatieve luchtvochtigheid en past zich aan. Als  de relatieve luchtvochtigheid te laag wordt, kunnen er in uw houten vloer naadjes of zelfs krimpscheurtjes ontstaan. Dat wilt u liever niet.
Het is van belang de relatieve luchtvochtigheid goed te bewaken en tijdig in te grijpen. Gedurende het stookseizoen is een relatieve luchtvochtigheid tussen de 55 en 65 % het beste. Niet alleen voor uw vloer, ook voor uzelf en eventuele medebewoners, huisdieren, planten, meubelen en instrumenten.
Voor het bewaken van de relatieve luchtvochtigheid kunt u een hygrometer gebruiken. Voor slechts 14,95 kunt u die bij ons kopen. Het ophangen van watergevulde radiatorbakjes zal onvoldoende van nut kunnen zijn.
Met een elektrische luchtbevochtiger kunt u de relatieve luchtvochtigheid op het juiste peil houden. Wij hebben Fred en Oskar voor slechts 129,00 . Modern en strak uiterlijk.
 Beiden voor 40 m2 vloeroppervlakte en 100 m3. Oskar heeft een energieverbruik van 6 - 18 watt. Anton, Tom en Viktor zijn luchtbevochtigers die u kunt gebruiken voor grotere m2 en meer inhoud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten