Over ons

Wij bieden onze klanten met oog voor interieur een kwalitatief, comfortabele en warme woonomgeving, met een excellent keur aan ambachtelijke houten vloeren voor een ideaal woonconfort…

maandag 12 maart 2012

Kennis delen doen wij graag ! Dit is wel nieuw in onze branche.

Dinsdag jl. was het dan zover. Wij willen de kennis die wij hebben delen met de stylisten. Het verbaasde ons dat er van de CRISP stylisten vereniging zo weinig mensen interesse toonden. Van de 300 leden waren er 8 stylisten die zich hebben aangemeld. Samen met 2 interieurarchitekten uit mijn eigen netwerk hadden we 10 gemotiveerde stylisten die meer kennis wilden krijgen van de diverse parket/ houten vloeren.
In onze showroom hebben we 2 workshops gelijktijdig laten plaatsvinden en met 5 / 6 personen is het wel heel gericht en konden we veel vragen beantwoorden. Ingmar van het vakblad Mobilia wilde graag de gehele dag bijwonen en was super enthousiast over dit initiatief. Het is een start en geheel nieuw binnen de parketbranche. Voor de leveranciers is het een manier om de stylisten te kunnen benaderen en voor ons is het een gelegenheid om ons bedrijf te tonen.

Verschillende gasten hebben een kort verhaaltje over de dag geschreven. Die ervaringen heb ik hieronder geplaatst.



Frank Linde van Lieverdink heeft een stukje geschreven over hoe hij de dag ervaren heeft:

Crispdames "ruiken" aan parket.Letterlijk ruiken aan parket, want bepaalde houtsoorten hebben een specifieke geur, denk daarbij aan de geur van gezaagd Teak. De 9 dames van Crisp hebben op het seminar van Lieverdink kunnen proeven aan de het produkt Tapisvloeren, beter gezegd, Traditionele, Ambachtelijke vloeren. Deze kreet 
spreekt meer tot de verbeelding en wordt graag door ons naar voren gebracht.
De "moeder" van al het parket blijft voor de vakhandelaar een "must" vinden wij, hiermee onderscheid je je van alle handelswaren die gekomen zijn de laatste 10 jaar. Wij hebben geprobeerd om het gevoel van de prachtige en tijdloze vloeren in tapis naar voren te brengen en eigenlijk ook de onbeperkte mogelijkheden met patronen, houtsoorten en afwerkingen, van wit naar zwart, grijs is het nu, maar ook bruin, rood en alles wat er tussen zit. 40 houtsoorten met hun eigen kleur en dan alle verouderde en Grigio varianten. Teveel om op te noemen!
Intentie van deze dag was om het verkoopconcept Sfeerstudio uit te leggen, de showkast met met 50 monsterborden van alle naturel kleuren in hout, afgwerkt met lak en olie. Er kunnen 3 simpele keuzes gemaakt worden: Kies een kleur, kies een patroon en kies daarna uw vloer!
De vloerkeuze kan gemaakt worden in de Parketnavigator, binnen 4 woonstijlen zijn in ca. 60  "voorbeeldkamers" alle vloer in te vullen met alle vloeren uit het assortiment van Lieverdink. De vloer kan daarna afgedrukt worden en met de offerte meegegeven.

Zeker wanneer het gaat om kleur en motief kunnen de interieurspecialisten hun hart dus ophalen met de combinatie van Sfeerstudio en de Parketnavigator. Het houten tapislatje, welke in de bijgeleverde tafel zit (alle 40 houtsoorten zitten er in met lak en olie) kan eventueel vergeleken worden met stoffen van gordijnen of meubelen. Volgens ons kan deze methode zeker ook voor interieurspecialisten een uitkomst zijn bij het maken van kleurkeuzes voor parketvloeren in het algemeen. Ergo: Ambachtelijke vloeren anno 2012.

Een relaxte sfeer en een fraaie, open showroom bij Het Houten Vloeren Paleis hebben volgens mij kunnen bijdragen aan de geslaagde dag en dit is zeker voor herhaling vatbaar!


Frank Verlinde



 Hoi Claudia en Reijer,


“parket in een modern jasje”

Het was een top dag met een enthousiaste groep stylistes en binnenhuis architecten. Het was leuk om een  kennis te kunnen overdragen over Solidfloor en hoe ze deze vloeren in hun ontwerpen kunnen worden toegepast. De Solidfloor collectie is ingedeeld in 3 stijlgroepen: Sfeerlvol, Klassiek en Modern. Dus voor ieder ontwerp is er een Solidfloor.

Jammer dat de opkomst niet groot was. Het was goed georganiseerd,leerzaam, tijd voor een hapje en drankje en om informeel met iedereen te praten, 

Goed initiatief en verdient zeker navolging. Ik hoop dat jullie een aantal nieuwe klanten hebben overgehouden.

Groeten,

John

Geen opmerkingen:

Een reactie posten